Magyar sikerrel ért véget Indonézia nemzetközi filmfesztiválja Bali szigetén. A november végén 8. alkalommal megrendezett seregszemlén Tóth Péter Pál a világhírű együttesről készített Muzsikás történet című dokumentumfilmje a zsűri első díját nyerte el. A spanyolországi Soriában két magyar filmrendező munkáját méltatták a hétvégén. Esztergályos Krisztina rendezői diplomafilmje, a Variációk a legjobb rövidfilm díját nyerte el megosztva, továbbá Schwechtje Mihály szemledíjas Hideg berek című rendezése a nemzetközi zsűri elismerő oklevelét érdemelte ki. A 12. alkalommal megrendezett Certamen Internacional de Cortos november 28-án ért véget, Esztergályos Krisztina spanyol nyelvű videóüzenetben köszöntötte a soriai fesztivál közönségét a díjátadón.

 

hideg_berek_500

Hideg berek


Hrutka Róbert szerzi az Üvegtigris 3 zenéjét

Három héttel a bemutató előtt elkészült az Üvegtigris 3 zenéje, amelyet Hrutka Róbert írt. A korábbi két részhez képest sokkal modernebb, a Tarantino filmek zenéit idéző hangzásvilággal találkozhat majd a közönség a december 16-án a mozikba kerülő filmben. A vége főcímdalt - amelynek szövegét Sztevanovity Dusán írta – a zeneszerző énekli.

uvegtigris3_500


Bemutatta az HBO a Romazsarukat

Egy nyolcadik kerületi romkocsma, a Corvintető adott otthont az HBO saját gyártású filmje, a Romazsaruk november 25-i premier előtti bemutatójának. A teltházas vetítés után a rendezőkkel, Oláh Katával és Csukás Sándorral is megismerkedhettek a vendégek. A műsorvezető a Romazsarukról, a forgatás élményeiről beszélgetett az alkotópárossal, a film társproducerével, Balázsy Pannával, valamint Barcza Gergellyel,  a film zeneszerzőjével beszélgetett. A vendégek a werkfotókból rendezett kiállítás során még többet megtudhattak a forgatási körülményekről, helyszínekről, az esemény pedig a Besh o droM koncertjével zárult.

romazsaruk_500