Az idei, május 4-7. közt Kiscsőszön megrendezett 31. Mediawave Együttlét és Nemzetközi Filmfesztivál filmjeiből válogat a jövő tavaszig tartó Mediawave Filmklub. Ősszel a dokumentumfilmek kerülnek a fókuszba, jövőre pedig a kisjáték- és animációs filmek. A vetítéseket minden hónap első hétfőjén tartják a Gólyában (Orczy út 46-48.), az első alkalom azonban keddre, szeptember 6-ra esik.

A vetítések ingyenesek, várhatóan 19 órakor kezdődnek, és a szervezők igyekeznek minden alkalomhoz közönségtalálkozót, vagy online beszélgetést szervezni az alkotókkal. Tavasszal a fesztiválon már nagy sikert aratott UV-partit is terveznek.

Szeptember 6-án az idei Mediawave egyik díjazott dokumentumfilmje kerül terítékre, Bácskai Gabriella és Dányi Lajos Citromsziget című alkotása, a vetítés után beszélgetés is lesz az alkotókkal, akik a nagykanizsai hajléktalanszállóról és lakóiról forgattak filmet. Négy napot dolgoztak Nagykanizsán, beépültek a szálló lakói közé, és eközben a helyiek sorsuk legfontosabb, sokszor legfájóbb mozzanatait is elmesélték a kétszemélyes stábnak – minderről a Kanizsa TV-nek nyilatkozott Bácskai Gabriella.

Ezt levezekelni nem lehet

A második alkalmon, október 3-án a szintén díjazott Ezt levezekelni nem lehet című dokumentumfilmet vetítjük, Halász László rendező a vetítés után mesélni fog a film születéséről. A novemberi alkalmon várhatóan zenei dokumentumfilmeket láthat a közönség, a további program még tervezés alatt.

A jövő keddi Citromsziget-vetítés Facebook-eseménye ide kattintva érhető el.

címlapkép: Citromsziget