A magyar tenger a főszereplő abban a hat filmben, amelyek július 15-től 17-ig ingyenesen nézhetők a Nemzeti Filmintézet streaming platformján, a Filmión. A válogatásban szerepelnek klasszikusok, vígjátékok és a Z generáció balatoni kalandjairól szóló, Wellhello slágerekre komponált mozifilm is. A Nemzeti Filmintézet által indított Filmio egyedülálló kínálattal várja a nézőket online: napjaink elvárásaihoz igazodva, kiváló minőségben érhetőek el a magyar filmgyártás régi és új remekművei, a klasszikusok és az örök kedvencek is. A hiánypótló kínálat hétről hétre újdonságokkal bővül. Jelenleg mintegy 400 magyar film közül válogathat a közönség a Filmión, mely okostévé alkalmazásokon keresztül is elérhető.

A Pogány Madonna (1980)

A Tihanyi Apátság múzeumából ellopják a Pogány Madonna nevű ókori aranyszobrot, a tolvajt viszont holtan találják. A nyomozást vezető kétbalkezes Kardos doktor az egyéni módszerekkel dolgozó, de hatékony kolléga, Ötvös Csöpi segítségét kéri. A balatoni krimi-akció vígjátékban Bujtor István és Kern András legendás párosa ered a gazfickók nyomába. 

Szevasz, Vera (1967)

Vera építőtáborba indul a Balatonhoz, miközben szerelme, Gyurka, barátaival és korábbi barátnőjével forgat a magyar tenger partján. Herskó János a sodródó főhősnő kalandjain keresztül képet fest a szocializmus fiataljairól, miközben kérdéseket fogalmaz meg felelősségvállalásról, szerelemről, csalódásról, a generációk közti különbségekről. A film az 1967-es San Sebastián-i filmfesztiválon elnyerte a FIPRESCI (Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége) rangos díját.

A veréb is madár (1968)

Az 1953-ban disszidált Holló Sándor tizenöt évvel később befutott kaliforniai üzletemberként tér haza, itthon maradt, sikertelen feltaláló ikertestvére pedig kihasználja a lehetőséget, és felveszi rég nem látott testvére identitását. Hintsch György szatirikus vígjátéban Kabos László alakítja a kettős szerepet, de feltűnik Piros Ildikó, Kállai Ferenc, Medveczky Ilona és Gobbi Hilda is. 

Mici néni két élete (1962)

Az egykor ünnepelt operettcsillag, Mici néni, nem hajlandó otthonba menni, ezért eltartási szerződést köt egy fiatal párral. Nem tudja, hogy a fiataloknak hamarosan gyermeke születik, közben pedig felbukkan Mici néni régi rajongója, Gál úr is, akinek társaságában az idős díva valósággal kivirul. A klasszikus, félreértésekre alapuló vígjátékban Kiss Manyi és Páger Antal brillírozik. 

#Sohavégetnemérős (2016)

Nyár, Balaton, bulik, szerelem. Tiszeker Dániel szórakoztató szkeccsfilmje a mai huszonévesek életérzését, gondolkodását, problémáit, párkapcsolatait ábrázolja. A hat történetet a Wellhello slágerei kötik össze, a főszerepeket Fluor és Diaz alakítják. 

Rosszemberek (1979)

Gelencsér Jóskát és társait a nincstelenség űzi rablósorsra, miután pedig a bandavezér megöli gyilkosát, menekülnie kell a hajdani negyvennyolcas Hegyessy főszolgabíró elől, akinek egy áruló is segít. Szomjas György a kiegyezés előtti betyárvilágot vitte vászonra dunántúli eastern-jében, a főszerepben Djoko Rosić-csal.