A sorozat idén, 2023. április 24-én debütált Franciaországban, és már több mint 12 millió megtekintésnél tart a CANAL+ streaming felületén.  Magyarországon a sorozat kizárólag a Direct One kínálatában lesz elérhető: az első két epizód október 9-én érkezik a Direct One TV-csatornára, az utolsó kettő pedig október 12-én lesz látható. Ám akik nem szeretnének várni az új epizódokra, a Direct Now applikációban akár már a megjelenés napján ledarálhatják a teljes évadot!

A brigád című sorozat elkészítésének célja volt, hogy felborítsam a hagyományos zsarusorozatra jellemző sztereotípiákat, és valami bomlasztót és aktuálisat alkossak, hasonlóan, mint a maguk idejében a Miami Vice vagy a The Shield” – mondta Jérémie Guez, a  sorozat rendezője. Hozzátette, hogy a hosszas bűnözőkkel és bűnüldözési tisztviselőkkel való találkozások, és az elmúlt 20 évben a francia szervezett bűnözés fejlődésének témakörében végzett kutatási eredményei alapján célja volt, hogy megmutassa a múlt rendőri stílusából az új generáció megközelítéseibe való nehéz átmenetet.

 

A szervezett bűnözésre szakosodott egységnél Saïd (Sofian Khammes) egy fiatal elit rendőrökből álló csapat irányítását veszi át. Meg kell találnia a helyét a csoportjában, olyan módszereket használva, amelyek nagyon különböznek Patrick (Bruno Todeschini), a karizmatikus és köztiszteletben álló korábbi főnök módszereitől, akinek problémái vannak a gengszter Éric Perezzel, miközben egy bandaháború a főváros felgyújtásával fenyeget. A csapat is belekeveredik a bandaháborúba, amely lángba boríthatja Párizst, s Saïd küzd, hogy megőrizze erkölcsi értékeit, miközben megtalálja az utat az egység új vezetőjeként. Vajon Patrickhoz hasonlóan ő is kénytelen lesz a bűnözéshez fordulni annak érdekében, hogy harcoljon ellene?

A brigád (franciául B.R.I) egy ikonikus francia intervenciós csapat, amelynek neve a Research and Intervenciós Brigade rövidítése. Ez a francia nemzeti rendőrség olyan súlyos bűncselekményekre szakosodott egysége, mint a fegyveres rablás, emberrablás és a terrorizmus elleni küzdelem. Ez az elit egység az USA-ban működő S.W.AT megfelelője. A valóságban az elmúlt években a B.R.I számos olyan jelentős rendőrségi, terrorelhárító műveletben vett részt, mint például a 2015-ös Charlie Hebdo lövöldözés, vagy a 2015. novemberi párizsi támadások, illetve ők álltak Jacques Mesrine kézrekerítése mögött is.

Forrás: Direct One