A Műanyag égbolt tajvani forgalmazója a Flash Forward Entertainment nevű cég lesz, míg Franciaországban a KMBO szerezte meg a jogokat. A cég felelős vezetője elmondta: „A film tökéletesen alkalmas a hagyományos művészfilm kedvelők bevonzására, de azoknak is, akik új élményekre vágynak, ha moziba látogatnak.” A KMBO francia feliratos és szinkronos változatot is készít a filmhez.

A rotoszkópos technikával készített magyar animációs sci-fi forgalmazási jogait a berlini székhelyű Films Boutique árulja, akik korábban olyan magyar alkotások külföldi mozipremierjeit segítették, mint a Testről és lélekről, az Egy nap vagy a Feleségem története.

A Films Boutique jelenleg olaszországi, kínai és hong kong-i moziforgalmazókkal is tárgyalásokat folytat a Műanyag égbolt bemutatása kapcsán, a hírek szerint hamarosan megállapodás születik.

Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta alkotása az idei berlini filmfesztiválon debütált és a nemzetközi sajtó pozitívan fogadta. A filmen közel tíz éven át dolgoztak a készítők, interjúnkban elmondták, hogy céljuk volt bebizonyítani, hogy komoly dolgok elmesélésére is alkalmas az animáció.

Műanyag égbolt március 30-án kerül a magyar mozik műsorára a Fórum Hungary forgalmazásában.

Fát ültetünk egymás szívébe a túlélésért – Berlinben láttuk a Műanyag égboltot

„Szüljetek fiatalon, hogy még együtt lehessetek az unokáitokkal!” – buzdít a hangosbemondó a budapesti biodóm alatt, és valóban igyekezni kell, ha az ember családot akar, mert ebben a világban mindenkinek csak 50 év jut osztályrészül. Stefán és Nóra ennek ellenére is megtalálták a boldogságukat, és ha nem jön egy személyes tragédia, talán sosem ismerik fel, milyen embertelen világban kell élniük. Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta animációs sci-fije a 73. Berlinale programjában debütált.

Forrás: Screen Daily