A workshop a vágás nélküli jelenetre fókuszál, Gazdag Gyula irányításával a résztvevők intenzíven foglalkoznak azzal, hogy milyen forgatási technika szükséges az egysnittes jelenetek létrehozásához, mind alkotói, mind technikai szempontból. A workshop során az első és az utolsó napon elméleti képzés zajlik, közben három nap forgatás van, melyben részt vesznek a Freeszfe filmszínész osztályának hallgatói is.

A résztvevők mindegyike egy stábbal rendez, és a többi rendező jelenetében csapattagként is fontos szerepet kap, a technikát a Freeszfe biztosítja. A kurzus angolul zajlik, mert több nemzetközi hallgató is van a projektben, a ludwigsburgi filmakadémiával közösen szervezik meg az öt napos workshopot. 

A workshop eredeti díja 2000 euro, de a magyar rendezőknek is szeretnének teret biztosítani, ezért négy magyar hallgató részt vehet a képzésen az anyagköltségért cserébe, ami 100.000 Ft-ot jelent. Vidéki jelentkezőknek szállást is tudnak biztosítani, külön díjazás nélkül. A jelentkezők közül Gazdag Gyula választja ki, hogy kik lesznek a résztvevők. Helyszín az V. kerület, Nádor utca. 15., a CEU ultramodern épülete, a forgatások is itt zajlanak majd. 

Jelentkezni augusztus 2-ig lehet ezen az űrlapon.

Forrás: Freeszfe / Címlapfotó: Baski Sándor (Gazdag Gyula)