Az óránként induló filmes programban 3–12 éves gyerekeknek szóló rövid animációs és élőszereplős filmeket vetítünk. A rövidfilmek között a gyerekek mindennapi életét érintő kérdésekről láthatók szórakoztató és tanulságos alkotások, úgy mint a családról, iskoláról, környezettudatosságról. A kisfilmek mellett nagyjátékfilmet is hozunk: premier előtt látható a világhírű tévésorozatból készült Rókus és Rézi megmenti az erdőt című mozifilm, mely önfeledt kikapcsolódást nyújt az egész családnak.

A gyerekek részt vehetnek természetfotós, kaszkadőr, képregényes, videóklip készítő, táncos, valamint filmes workshopokon.

Profi állattrénerektől ismerhetik meg hogyan tanítják a filmekben szerepelni őket, casting titkokat ismerhetnek meg, az Agymanók, a Garfield és a Wednesday szinkronhangjaival beszélgethetnek, valamint kipróbálhatják a szinkronizálást is.

 

Az interaktív foglalkozásokon kipróbálhatják a 35mm-es filmszalagra rajzolást, beléphetnek a virtuális valóságba, filmes hátterek előtt fotózkodhatnak, LEGO animációt készíthetnek, csapót és arcot festhetnek, filmes jelmezeket próbálhatnak, kalligráfia workshopon gyakorolhatják a különleges írást, részt vehetnek egy igazi filmes castingon, és még LUSH fürdőgolyót is készíthetnek. A kicsiknek lesz Ringató koncert, élő mesemondás, Palya Bea koncertje után pedig klipet is készíthetnek az énekesnőnek. A Cinemira gyerekfilm ünnepen a teljes család együtt alkothat.

A Cinemira KIDS programjaira a Kristály Színtér oldalán indult el a jegyelővétel.