Lukáts Andor a két magányos, zárkózott fiatal kapcsolatát kibontó történetben a gyermekmentő vállalkozást vezető, szigorú és rejtélyes múltú Fellegi professzort alakítja. Az idős, vak szakember féltőn óvja, terelgeti a különleges képességekkel rendelkező pártfogoltját, a húszas évei végén járó Ábelt, aki, ha becsukott szemmel szubjektálni kezd, az elveszett gyerekek szemén keresztül képes látni és így segít őket megtalálni. A fiúnak a munkája körül forog az élete, amit csupán a vénkisasszony Mituk nénivel oszt meg.

Látom, amit látsz

A professzor kényszerű távolléte alatt viszont hibát vét. Rácsatlakozik az egykori elveszett gyermekből felnőtt nővé vált Vera látására, akinek a szemén keresztül kezdi másként szemlélni a világot. A két sebzett fiatal közt különös vonzalom támad: szerelmesek lesznek egymásba, aminek a következményeivel viszont egyikük sincs tisztában. A filmben Lukáts Andor mellett a két fiatal, egymáshoz közel kerülő főhőst Vilmányi Benett és Hartai Petra alakítja, míg a további szerepekben Nagy Mari és Lestyán Attila lép színre.

A Látom, amit látsz rendezője Szabó Mátyás, producere pedig Iványi Petra és Major István. Premierjét június 8-án Veszprémben, a Magyar Mozgókép Fesztiválon tartják meg, a hazai mozikban pedig június 22-től tűzik műsorra a filmet, ami a Nemzeti Filmintézet támogatásával valósult meg.