Szubjektátor vagyok, rá tudok csatlakozni más emberek szemére” – hangzik el a főhős bemutatkozása a Látom, amit látsz előzetesében. A karcos, szocreál hangulatú környezetben egy szerelmi kapcsolat félénk kibontakozásának lehetünk majd tanúi. Ahogy a filmet inspiráló Egy makulátlan elme örök ragyogásában vagy A nőben, itt a sci-fi-be való eszközök és találmányok elsősorban azért vannak, hogy újszerű és emlékezetes módon vizsgálhassa a film a szerelem természetét.

Ábel (Vilmányi Benett) egész élete a szubjektálás körül forog, gyerekkora óta erre trenírozták, a vak Fellegi professzor (Lukáts Andor) által vezetett, gyermekmentést végző cégnél dolgozik. Ha becsukja a szemét, elveszett gyerekek szemén keresztül képes látni, és így segít őket megtalálni. Eyik nap aztán hibát vét, és egy felnőtt nő (Hartai Petra) látására csatlakozik rá. Különös kapcsolat alakul ki köztük, egyre közelebb kerülnek egymáshoz, de ahogy Nagy Mari szájából is elhangzik az előzetesben, a szerelem mindig bajjal jár, itt például Ábel képtelen koncentráltan folytatni a gyermekmentő munkáját.

 

Jó tudni, hogy idén sem maradunk Vilmányi Benett nélkül a moziban, és legalább ennyire izgalmas lesz látni Hartai Petrát az első filmes főszerepében. A Filmsquad gyártásában készült Látom, amit látsz sokáig Vándorló levelek munkacímen futott, az Inkubátor Program keretében valósult meg, a rendezője Szabó Mátyás, a producere pedig Iványi Petra és Major István. Június 22-től lesz látható a mozikban a Filmsquad forgalmazásában.