Faur Anna filmje Svájcban

14. alkalommal kezdődött a genfi „Cinema Tous Ecrans” elnevezésű nemzetközi filmfesztivál október 27-én. A befolyásos svájci seregszemlék között számon tartott rendezvényen holnap mutatják be Faur Anna Lányok című rendezői diplomafilmjét. A Lányok a genfi filmfesztivál „Reflet d’Or” díjáért versenyez - adta hírül a Magyar Filmunió.

Szintén október 27-én vette kezdetét Németország legfontosabb nemzetközi dokumentumfilm fóruma, a DOK Leipzig. Az immár 51. alkalommal megrendezett lipcsei filmfesztivál válogatását Bereczki Csaba Életek éneke, Lakatos Róbert Bahrtalo! és Salamon András A város ritmusa című munkái gazdagítják.


Faur Anna: Lányok


Az Inforg sikere Szlovéniában

A magyar-szlovén koprodukcióban készült I know című kisjátékfilm, amely bemutatójára Locarnoban került sor, továbbá Szarajevóból különdíjat hozott el, most a 11. Portorož-ban megrendezett Szlovén Filmfesztiválon elnyerte a legjobb kisjátékfilmnek járó díjat.

Az alkotást Jan Cvitkovič rendezte, aki Gravehopping (Sírugrók) című nagyjátékfilmjével korábban hét fesztiváldíjat nyart el. 


Jan Cvitkovič: Sírugrók


Elkészült az Illúziók honlapja

Amint azt már korábban hírül adtuk, Bernáth Zsolt, aki az első magyar horrorfilm készítő formációt – a Cruel World Team-et – üzemletette, ismét munkához látott, hogy a régi csapattal elkészítsék az Illúziók adaptációját. A könyv, amely a rendező és a producer Váczy Károly kedvenc olvasmányélménye, az amerkiában igen ismert, és népszerű ezoterikus író, Richard Bach alkotása.

A film forgatása véget ért, jelenleg az utómunkálatok folynak, és az alkotók reményei szerint az idei filmszemlén már megtekinthetik az érdeklődők. Az adaptáció honlapja is a napokban készült el.


Illúziók