A Filmkultúra - Muszter februári számából

Erőszak; családon belül, nemzetek között, világok egymás ellen. „Könnyű” a filmeseknek a téma az utcán hever. Borzasztó témák, de borzasztó maga a világ is, amelyeket bemutatnak. 

A Filmkultúra – Muszter februári számában megtalálhatják Csere Ágnessel készített interjút, továbbá többek között a családon belüli erőszakról, Gáza és a média kapcsolatáról, a Mongol című filmről olvashatnak.




Párbeszédre hívás dokumentumfilmesek részére

A dokumentumfilmesek számára semleges tárhelyen, egy teljesen semleges kommunikációs felületet hozott létre Vészi János. Közkeletű szóval „blog”nak nevezhetjük, vagyis olyan web-es oldalról van szó, amely alkalmas arra, hogy a dokumentumfilmesek között konstruktív eszmecsere vegye kezdetét. 

Az oldal célja az, hogy tanulmányokon, vitaindító, és vitát feloldó bejegyzéseken és az ezekhez fűzött kommenteken keresztül a következő időszakban a dokumentumfilmesek kialakítsanak egy korszerű, mindenki által legitimnek érzett szervezeti-képviseleti formát.

Az oldal itt található.


Cinema 4D és ArchiCAD Roadshow

Az Országos ArchiCAD Verseny 2009 támogatói, a Mesharray Digital Media School és a Graphisoft, ArchiCAD és Cinema 4D bemutatókat tart a versenyben résztvevő egyetemeken. A szervezők minden érdeklődőt várnak a rendezvényekre, nem csak a versenyre kíváncsi diákokat. A bemutatókon az építész tervezőprogram 12-es, és a tervek 3D-ben való megjelenítéséhez szükséges Cinema 4D 11-es verzióját, valamint a Mesharray 3D Vizualizáció képzését ismerhetik meg a látogatók.

Az első előadás Pécsett, 2009. február 11-én, 14:30-kor kerül megrendezésre a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Karának Építész Stúdiójában. További tervezett helyszínek Budapest, Győr, Sopron, Szeged.

Bővebb információ itt található.


1% a Filmjus Alapítványnak

A Filmjus Alapítvány 2001 óta több mint száz rászoruló jogosult filmszerző eseti vagy rendszeres szociális támogatását végzi.

Ennek keretében nyugdíjas korú, de a megélhetésre nem elegendő nyugdíjjal rendelkező rendező, operatőr, forgatókönyvíró kollégáknak havi nyugdíj-kiegészítést fizet. Az 50 év felettieknek magánnyugdíj elő-takarékossági számlát nyit, amelyre nyugdíjba vonulásukig havi rendszerességgel nyugdíjjárulékot fizet. Emellett évente forgatókönyvírói, film-előkészítési pályázatot ír ki és ezzel támogatja az aktív filmkészítőket.

Az alapítvány szeretné megkérni azokat a kollégákat, akik személyi jövedelemadót fizetnek, hogy adójuk 1%-ával támogassák az alapítvány céljait, hogy még többeknek segíthessenek.

Az Alapítvány adószáma: 18173493-1-43