A versenyben szereplő 85 filmet tíz csoportba sorolták a szervezők, melyek között idén is szerepel az új magyar filmek válogatása, de a versenyprogramban és más csoportokban is helyet kapnak a magyar alkotások.

Bemutatják többek közt Bodzsár Márk első nagyjátékfilmjét, az Isteni műszakot, Szász János alkotását, A nagy füzetetés Mundruczó Kornél friss cannes-i nyertes Fehér Istenjét is. Két vígjátékot is műsorra tűznek palicson, Szajki Péter Nejem, nőm, csajom című filmjét és Herczeg Attila Megdönteni Hajnal Tímeát című romantikus komédiáját.

Várhatóan bemutatják Tolnai Szabolcs vajdasági magyar rendező legújabb drámáját, Az erdőt (Strange forest) is. A film egy észak-szerbiai magyar kálváriájáról mesél, és fiukról, aki elmenekül a kábítószer-függőséget kezelő központból.

Idén két új kategóriában is vetítenek filmeket, az egyik a grúz alkotásokat tömöríti, míg a másik az első világháború századik évfordulója alkalmábl összeállított hat filmből áll.  A legjobb filmnek odaítélendő Arany torony díjért, a legjobb rendezőnek járó Palicsi toronyért és a zsűri különdíjáért  tizenhárom alkotás versenyez. Idén is kiosztják az Underground szelleme nevű elismerést a fiatal európai alkotók egyikének.

A fesztivált a 2014-es cannes-i filmfesztiválon Arany Pálmát nyert török Kis uykusu (Téli álom) zárja.