A szervezők idén olyan rendezőket hívtak meg forgatókönyv pályázatukra, akiktől korábban már kaptak forgatókönyvet vagy vetítették filmjüket a RöFi kisfilmfesztiválon. 31 fő kapott felkérést, akik közül 15-en küldtek forgatókönyvet. A Sándor Pál vezetésével döntő zsűri (Bezerédi Zoltán, Petrányi Viktória, Libor Anita, László Tamás) első körben nyolc jelöltet hallgatott meg, közülük három pályázati anyag került ki győztesként. Idén  Grosan Cristina Éjszakai festés, Simonyi Balázs Terminál és Szirmai Márton Remény című kisfilmjét fogja leforgatni a Csokonai Kulturális és Sportközpont támogatásával.

Az elmúlt öt évben 12 film kapott támogatást a központtól, közülök több alkotás magyarországi és nemzetközi sikereket is elért. A tavalyi pályázat győztesei közül ketten, Csicskár Dávid Reggeli látogató című filmjével, Bán Attila A paradicsom  című filmjével, Teszler Tamás pedig Egy nap kezdete című alkotásával az idei Friss Hús 3.0 versenyfilmjei között szerepeltek. Az idei nyertesek közül Szirmai Márton szintén a Csokonai Művelődési Központ támogatásával készült Minimál című filmjét a Magyar Országos Függetlenfilm Fesztivál a MAFSZ alkotói díjával jutalmazta, Legenda című filmjéért pedig Pohárnok Gergely 2012-ben kisjátékfilmes operatőri díjat kapott az Aranyszem operatőri fesztiválon.

A filmeket Csokonai Kulturális és Sportközpont a Laokoon Filmfrouppal közösen gyártja. Az alkotások 2015. november 13-án a VI. RöFi kisfilmfesztiválon kerülnek bemutatásra.