A CEE Fórumot május 6. és 8. között rendezik meg, és ahogy a neve is mutatja, a közép- és kelet-európai régióra koncentrál, idén a legtöbb, szám szerint hat filmterv Csehországból érkezik, Magyarország a második helyen áll a három kiválasztott filmtervvel:

  • Solo Lobo (rendezők: Miklósy Zoltán, Herkó Attila; producer: Konrád Éva)
  • A macskakirálylány (rendező: Tamás Iván; producer: Gelley Bálint)
  • Amok (rendező: Turai Balázs; producerek: Osváth Gábor, Lukács Péter Benjamin)

A Solo Lobo a nagyjátékfilmek mezőnyében versenyez, az Umatik Stúdió égisze alatt készül, címszereplője egy ügyetlen bandita, aki egy öszvér hátán járja a prérit, hogy utazókat raboljon ki, legtöbbször kevés sikerrel. Egy nap viszont egy kölyökkutyát is zsákmányol, akinek gazdájától szép jutalomra számít. A kutyus viszont alaposan felforgatja a bandita életét, nem lesz egyszerű hazaszállítani a gazdájához, mert mások is fenik rá a fogukat.


A macskakirálylány
Tamás Zsuzsa azonos című mesekönyve alapján készül, és az alkotók reményei szerint tévésorozat lesz belőle. Az első részben a magát belülről elvarázsoltnak érző Bánatos királyfi életébe váratlanul egy macska toppan be.

A macskakirálylány

A 13 percesre tervezett Amok című pszicho-komédia főszereplője Karesz, akit anyja halála óta kísért egy rémséges lény, a Troll. Elvette a gyerekkorát, megölte a barátnőjét és ha Karesznek nem sikerül kigyógyítania magát, most újra gyilkolni fog – írja a Dot & Line. Az Amok a Boddah gyártásában készül, és az idei Friss Hús rövidfilmfesztivál pitchfórumán is bemutatkozik.

Amok

A meghívott alkotóknak lehetőségük nyílik arra, hogy profi szakmabeliekkel konzultáljanak a projekteikről, értékes visszajelzés és tanácsokat kapjanak arról, hogy tehetnék még jobbá filmtervük prezentációját, a forgatókönyvet vagy a gyártási tervet. Esélyt kapnak arra, hogy koprodukciós partnert találjanak a fórumon résztvevő, majdnem kétszáz szakember között A rendezvényre bejutott projektek teljes listáját itt találod.