A rövidfilmek versenyében Zétényi Borbála és Kreif Zsuzsanna Limbo-Limbo Travel című, a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME) francia koprodukciós partnerekkel készült digitális rajzanimációja indul, valamint a Teeth című amerikai-magyar-brit koprodukció, mely Daniel Gray és Tom Brown munkája.

 

 

Teeth600

A rangos animációs filmfesztivál évről-évre rendkívüli bemutatkozási lehetőséget biztosít a legfiatalabb alkotóknak is. Az egyetemi diplomafilmek versenyébe kapott meghívást Bertóti Attila Mese című diplomafilmje. A MOME animáció tanszékén készült hétperces, digitális rajzanimáció létrejöttét a Filmalap támogatta.

Bertoti600

A televíziós programok versenyében indul Gauder Áron Kojot és a szikla című legújabb alkotása. Az indián folklór inspirálta vegyes technikával készült animáció a Cinemon Entertainment produkciója, és nemrég a San Franciscó-i Filmdíjak nyertesei között volt az amerikai premierje alkalmával. Gauder Áron Nyócker! című egész estés animációjával 2005-ben elnyerte az Annecy Filmfesztivál fődíját.

Kojot600


A Kecskemétfilmben készült Cigánymesék sorozat A cigányasszony meg az ördög című epizódja, Horváth Mária rendezése, szintén a televíziós programok versenyében mutatkozik be.

Versenyen kívül tűzik műsorra Annecy-ban a korábban a MOME animáció tanszékén diplomázott Bera Nándor Candide kalandjai című animációját. A Voltaire klasszikus inspirálta 9 perces vegyes technikával készült animáció a Popfilm produkciója.

bera nandor candide600

 (Forrás: Magyar Filmunió / Magyar Nemzeti Filmalap)