A gyártó és a forgalmazó az elmúlt hetekben mindent megtettek, hogy a film szerzői jogi problémáit megoldják, ám továbbra sem sikerült anyagi fedezetet biztosítani a kifizetetlen tételekre. Ennek oka a filmszakma és a támogatási rendszer körüli bizonytalanság, ami miatt az alkotás nem kapja meg a korábban megígért összeget. Felelős forgalmazást sem a gyártó, sem a forgalmazó nem végezhet ezek tisztázása nélkül, így a problémák rendezésig semmilyen nyilvános vetítésre nem tudja a filmet rendelkezésre bocsátani - áll a KMH közleményében.

 


Részlet a Pál Adriennből


Emiatt a KMH Film és a Mozinet a film bemutatóját határozatlan ideig elhalasztja, bár továbbra is mindent megtesznek, hogy a Pál Adriennt mielőbb láthassa a magyar moziközönség. A filmhu és az Odeon közös filmklubja, a Kortárs Magyarok is vetítette volna a filmet, ám sajnos a vetítés elmarad: minden érdeklődő elnézését kérjük.

A Cannes-ban a FIPRESCI-díjjal elismert alkotást az elmúlt hónapokban több tucat nemzetközi fesztiválon vetítették kiemelkedő szakmai és közönségsiker mellett. A filmet itthon eddig mindössze két fesztiválon, a CinePécsen, illetve a miskolci CineFesten láthatták a nézők - Cannes-ban készült kritikánkat itt olvashatjátok, a Cinefestes beszámolónkban itt írtunk róla.