Online rendezték meg idén Közép-Kelet-Európa legnagyobb animációs pitchfórumát, a 8. CEE Animációs Fórumot. Az október 6. és 8. között zajló eseményen az alkotók előre felvett videókkal mutatták be projektjeiket a közönségnek, a szakemberek pedig személyes találkozókon vehettek részt. A Dot & Line beszámol róla, hogy az eseménynek két magyar díjazottja is van, egyikük ráadásúl fődíjat kapott. 

Hegyi Olivér A szív kertje című filmterve a rövidfilmes versenykategória 1000 eurós fődíját nyerte meg. A filmterv egy húszas évei végén járó férfiról szól, akinek minden álma, hogy nagy festő váljon belőle, de még csak teremőrként dolgozik. A zenés animációs kisfilm a CUB animációs stúdió gyártásában készül, producere Gelley Bálint. A filmtervet az idei Friss Hús pitchfórumát is megnyerte.

Heim István: Detti és Drót

A Detti és Drót című, óvodáskorú gyerekeknek szóló sorozat díjával jövőre ismét részt vehet a Cartoon Forumon. A sorozat a KEDD stúdióban készül, rendezője Heim István, producere M. Tóth Géza. Az idei CEE Animációs fórumon két további magyar projekt is szerepelt, Buda Flóra Anna 27 - My Last Day at Home című filmtervét, alogh Fábián francia-magyar koprodukcióban készülő Hoodies and Sunglasses című munkáját mutatta be. 

Forrás: Dot & Line / Borító: A szív kertje