A Primanima Jumpstart egy tehetséggondozó kezdeményezés, amely „kettő az egyben” lehetőséget nyújt: egy gyakorlati workshopon és egy forgatókönyv-fejlesztő programban lehet részt venni, amely már a 10. Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál előtt elkezdődik, és utána is folytatódik egész évben online megbeszélések formájában. Az egyedülálló műhelymunkában 12 kiválasztott tehetségnek van lehetősége részt venni, akik a gyakorlati munka után egy dramaturg segítségével dolgozhatnak filmtervük forgatókönyvén.

 

A programban célja, hogy fiatal, felfedezetlen tehetségeket találjanak a V4 országaiban, akik emiatt prioritással rendelkeznek majd a kiválasztási folyamatban. Bátorítjuk mindazokat, akik éppen csak belekóstoltak az animációs film készítés világába, és emellett azokat is, akik készek alkalmazni az új animációs technikákat, és fejleszteni szeretnék forgatókönyvírói képességeket.

A program során az ausztriai Thomas Renoldner, az iráni Marzieh Emadi és Sina Saadat segítik a résztvevőket a gyakorlati műhely munkában, ezt követően pedig saját animációs filmterveikről gondolkodhatnak közösen a magyar animációs filmrendező és dramaturg Hermán Árpáddal.

A Primanima Jumpstart szeptember 10-ig várja a jelentkezéseket

címlapkép: Thomas Renoldner a Don't Know What című filmjében