Április 1-én dupla epizóddal indult az HBO Maxon A besúgó című széria, mely a csatorna első saját fejlesztésű magyar sorozata. A sorozat a nyolcvanas években játszódik, a fiatalok politikai mozgolódásokról szól, főszerepben Gerivel, aki a BME-n épül be a lázadó ifjak közé. A csatorna legnépszerűbb tartalma volt április-májusban A besúgó.

A nyolcrészes sorozat szerda reggelre több más tartalommal együtt eltűnt az HBO Max kínálatából – írta meg a Kreatív. A lap szerint lekerült még az Időbevándorlók két évada (Beforeigners), az Apanapok (Czech It Out), a Foodie Love, az Árnyak harmadik évada (Umbre), a Szexi svédek (Lust), az Eszmélet (Sleepers) és az Aranyélet harmadik évada sem.

A Kreatív megkérdezte az HBO PR managerét, Pinczés-Pressing Ádámot, akitől az alábbi választ kapták: "Az HBO Max és a Discovery+ összeolvadásának előkészítéseként zajlik a két platform elemzése és a végső szolgáltatás kialakítása. Ennek a folyamatnak a része, hogy egyes tartalmak lekerülnek a felületekről.

 

A filmek és sorozatok eltűnését azért is furcsállja mindenki, mert legtöbbje saját gyártású, friss tartalom, amiket az HBO Max kiemelten kezel, a minél magasabb nézettségre törekedve. De lekerültek még amerikai gyártású tartalmak is, például a Vinyl, a Run vagy a Mrs. Fletcher, fent maradtak viszont olyan népszerű sorozatok, mint a Trónok harca, a Jóbarátok, a Csernobil vagy az Eufória.

Mint a Kreatív írja, a változás minden országot érint, ahol van HBO Max, vagyis A besúgó más országokban sem látható. Rákerestünk YouTube-on, és az HBO Max Magyarország YouTube csatornáján nem nyilvánossá lettek téve A besúgóval kapcsolatos tartalmak.

Forrás: Kreatív