A kisfilmben Hawke és Pascal két középkorú fegyverforgatót alakít, Jake-et és Silvát. A film elején Silva átvágtat a sivatagon, hogy meglátogassa Jake seriffet Bitter Creekben. A két férfi két évtizeddel korábban fegyvertársakként dolgozott együtt, Silva pedig újra találkozni akar régi barátjával. Jake-nek viszont van egy titka, amit eddig nem árult el társának. A történet további részletei egyelőre nem ismertek.

A film címét Amália Rodrigues, a leghíresebb portugál fado énekes egyik dala, az Estranha Forma de Vida ihlette, melynek témája a szorongás, a melankólia és a szív vágyainak visszafojtása. Hawke és Pascal mellett szerepelni fog a filmben Jason Fernández, George Steane és Manu Ríos, akik a modellkedés mellett színészkednek is. Rajuk kívül a portugál José Condessa, illetve Pedro Casablanc és Sara Salámo is feltűnik a filmben.

Strange Way of Life (Extraña Forma de Vida) az almeriai Tabernas sivatagban fog forogni, éppen ott, ahol az 1966-os A jó, a rossz és a csúf is. A film koproducere az El Deso gyártócég és a Saint Laurent francia luxusmárka, mely a kosztümökért is felel. A Collider értesülései szerint a film forgatása augusztusban kezdődik.

Pedro Almodóvar és Tilda Swinton a The Human Voice forgatásán

A leghíresebb spanyol filmrendező első angol nyelvű filmje a 2020-ban bemutatott The Human Voice volt, a rövidfilm főszereplője pedig az Oscar-díjas Tilda Swinton volt és egy szakítás feldolgozását mutatta be.

A Strange Way of Life után első egész estés angol nyelvű filmjét is forgatni kezdi Almodóvar: Lucia Berlin Bejárónők kézikönyve – Válogatott történetek (A Manual for Cleaning Women) című novelláskötetét dolgozza fel, mely 2017-ben magyarul is megjelent a Jelenkor kiadó gondozásában. A film főszereplője Cate Blanchett lesz.

Forrás: Collider