25. a Filmio listáján az 1982-es Vízipók-csodapók, amely biztosan nemcsak a legkisebbeknek kínál tartalmas szórakozást, ugyanez a helyzet a 24. helyen szereplő Égig érő fű című ifjúsági filmmel. Nem hiányozhatnak a kedvencek közül a filmklasszikusok sem: sokan voltak kíváncsiak a Te, rongyos élet (21.), A tizedes meg a többiek (14.), vagy A tanú (4.) című filmekre. Utóbbiból egy sokáig nem ismert, cenzúrázatlan változat is felkerült a Filmio kínálatába digitálisan felújítva.

A listán sok olyan alkotás van, amelyet egy-egy rendkívüli színészi alakítás, emlékezetes karakterek miatt nézünk újra. Az előfizetők kedvence Kabos Gyula, aki a Hyppolit, a lakájban (19.) alakít fergetegeset, Pécsi Ildikó, akit többet között a Veri az ördög a feleségét (9.) című filmben láthatunk, vagy épp Bujtor István, akinek a műkincsrablók utáni nyomozását sokan szurkolták végig A Pogány Madonnát (3.) nézve. 

Az utóbbi 10 év filmtermésére kíváncsiak leginkább a Filmio nézők, ebből a kategóriából került fel a legtöbb film a TOP 25-ös listára. A legnépszerűbb filmek között a Liza, a rókatündér (16.), a Kincsem (15.), Megdönteni Hajnal Tímeát (13.), a BÚÉK (10.), a Budapest Noir (8.), az Anyám és más futóbolondok a családból (7.), a Trezor (6.) és a Vándorszínészek (5.) című mozifilmek találhatóak. 

Mostantól online nézhetjük a magyar filmek múltját és jövőjét

Útjára indult a Nemzeti Filmintézet saját streaming oldala, amely eddig nehezebben hozzáférhető, felújított klasszikusokat és közelmúltbéli sikerfilmeket is a képernyőre hoz. Káel Csaba a magyar film horizontján teljesen új lehetőségeket nyitó platformként mutatta be a folyamatosan bővülő videótárat, amely egy online sajtóeseményen debütált. Mi is leteszteltük a Filmio nevű szolgáltatást, mutatjuk a részleteket.

A TOP 25-ös lista első három helyét kultikus filmek foglalták el. Jelenleg a legnézettebb Török Ferenc Moszkva tere, ami idén 20 éves. A dobogó második fokán Tímár Péter 1995-ös alkotása, a Csinibaba, a harmadik legnépszerűbb a kínálatbanpedig  A Pogány Madonna 1980-ból. A Filmio válogatásában jelenleg több mint 200 magyar alkotásból választhatnak az előfizetők, és a kínálat hetente folyamatosan bővül felújított régi filmekkel és a közelmúltban készült izgalmas alkotásokkal. 

A januári újdonságok között volt a Boldog születésnapot, Marilyn! (1981) Esztergályos Cecíliával a főszerepben, a 2x2 néha 5, és az Oscar-jelölt és berlini Arany Medve díjas Testről és lélekről is. Februárban is bővül a kínálat, köztük a 2017 óta töretlen sikerű Tékasztorik című vígjáték, és a különleges, kizárólag archív felvételekből összeállított Budapest Retró.

A 25 legnézettebb alkotás a FILMIO-n 

(2020. november 19 – 2021. január 31., a filmet megtekintő felhasználók száma alapján)

25. Vízipók-csodapók

24. Égig érő fű

23. Swing

22. Couch Surf

21. Te, rongyos élet

20. Cha-cha-cha 

19. Hyppolit, a lakáj

18. A vizsga

17. Magyar vándor 

16. Liza, a rókatündér

15. Kincsem

14. A tizedes meg a többiek

13. Megdönteni Hajnal Tímeát

12. Poligamy 

11. Egy szerelem gasztronómiája 

10. BÚÉK

9. Veri az ördög a feleségét

8. Budapest Noir

7. Anyám és más futóbolondok a családból

6. Trezor

5. Vándorszínészek

4. A tanú

3. A Pogány Madonna

2. Csinibaba

1. Moszkva tér