A nevezés feltétele, hogy az adott magyar  filmet vagy sorozatot 2021. január 1. és december 31. között mutatták be nyilvánosan. A film lehet bármilyen műfajú, hosszúságú. Nevezni a hivatalos előzetest kell, mert a szervezők arra kíváncsiak, ki hogyan próbálta elérni a nézőket tavaly.

Újdonság, hogy idén az előzetesek mellett a legjobb plakát is kap díjat, de az értékelésnél szempont lesz az, hogy mennyire van összhangban a plakát és az előzetes. A nevezés hivatalosan 2022. június 7-én indul az aranyblende.hu oldalon keresztül. A nevezés határideje: 2022. július 1.

Az Arany Blende egy díj a legjobb magyar előzeteseknek és egy épülő adatbázis, ahol évről évre nyomon követhetjük az aktuális magyar trailer-trendeket. A nevezett előzeteseket szakmai zsűri és a közönség is értékeli majd. 2021-ben a zsűri négy díjat osztott ki, ezen felül volt egy közönségdíj, és egy szponzori díj is a legjobb zenének. A fődíjat tavaly a Mellékhatás című sorozat előzetese kapta, a trailert Bedő Barna készítette. 

A nevezett trailerek közönségszavazása augusztusban indul, a szakmai programmal egybekötött díjátadó októberben lesz.