Kifejezetten erős szakmai zsűri állt ösze: Madarász Isti, a Hurok és a bemutató előtt álló Átjáróház rendezője, Vajda Erzsébet, a UIP Duna Film ügyvezető igazgatója, aki a forgalmazói oldalról vizsgálja majd a jelölteket, Szekeres László a magyar médiapiac egyik nagy televíziós csatornákat üzemeltető cégének, az AMC-nek a kreatív vezetője, Tóth Andrea forgatókönyvíró, a Kastner Budapest kreatív igazgatója, Hargittai László Balázs Béla-díjas vágó, aki tavaly közönségdíjat kapott az egyik munkája.

A trailerekből képet kaphatunk arról, hogyan próbálták az egyes produkciókat eljuttatni a nézőkhöz. Több műfajban érkeztek ajánlók, rövidfilmekhez, sorozatokhoz, dokumentumfilmekhez és fikciós filmekhez vegyesen.

Idén is több előzetest jegyez Bedő Barna, aki a tavalyi Arany Blende fődíját nyerte, továbbá Steven Lovy trailer producernek szintén több munkája szerepel a mezőnyben. A nyár folyamán az Arany Blende Facebook oldalán jellemzi és ajánlja az összes előzetest egyenként, és bemutat az alkotók közül is néhányat. A közönségszavazás az Arany Blende honlapján 2021. augusztus 28-ig tart, díjátadó szeptemberben lesz.

címlapkép: Kerekes Vica a Hab című filmben