Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője fesztivál különlegességeként kiemelte, hogy a vetítések után minden nap közönségtalálkozókra várják az alkotók az érdeklődőket. Az idei Magyar Filmszüreten 11 napon át több mint harminc filmet mutatnak be, és 16 közönségtalálkozót szerveznek - tette hozzá.

A már bemutatott legújabb magyar filmek mellett premier előtti vetítésen láthatja a közönség a Lefkovicsék gyászolnak, a Keskeny út a boldogság felé, az Árni és a Nyersanyag című alkotásokat.



A filmszüret látogatói válogathatnak majd romantikus filmek (Szerelem lábujjhegyen), animációk (Műanyag égbolt, Kojot négy lelke), drámák (Hat hét, Magyarázat mindenre, Elfogy a levegő), vígjátékok (Cicaverzum), thrillerek (Mesterjátszma) és hősfilmek (Hadik) között - hangzott el a tájékoztatón.

Törőcsik Franciska színésznő és Ljasuk Dimitry filmrendező, színész, a 8. Magyar Filmszüret védnökei egybehangzóan a vetítések utáni közönségtalálkozók fontosságára hívták fel a figyelmet, és arra biztatták a nézőket, hogy kérdezzenek minél többet az alkotóktól, mert a közönség véleménye fontos visszajelzés számukra a munkájukról.

Forrás: MTI / Fotó: MTI - Balázs Attila