A Virágvölgy különleges amatőr főszereplőkkel készült, a női főszerepben Berényi Bianka Instagram-sztár, az EU Cannibal frontembere, a férfi főszerepben Réti László, többszörös Speciális Olimpiai bajnok látható. Csuja László első mozifilmje Enyedi Ildikó mentorálásával, a Filmalap támogatásával készült. A forgatókönyvet Csuja László és Nagy V. Gergő közösen jegyzi, az operatőr Vass Gergely volt. Az alkotó Virágvölgy után befejezett, Kilenc hónap háború című dokumentumfilmje a 15. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál nyitófilmje volt.

Virágvölgy: A békásmegyeri femme fatale útja a vadonba

Egy virágkoszorús vadóc és egy tiszta lelkű, értelmileg sérült fiú, lopott csecsemővel az oldalán próbál felnőtt lenni, távol a város zajától. Csuja László nagyjátékfilmes bemutatkozását az 53. Karlovy Vary filmfesztivál termál-palotájában láttuk, a Virágvölgy lendületes és fiatalos, igazi „fesztiválfilm”, amelynek női főhőse Méhes Marietta kultikus jelenlétét idézi.

A film tavaly óta járja a fesztiválokat. Karlovy Vary után meghívást kapott Vilniusba, Palicsra, Pozsonyba, Prágába, Skopjéba, Marosvásárhelyre, Bukarestbe, Kairóba, Koppenhágába, Denverbe és Frankfurtba. Legutóbb a rangos Angers-i Filmfesztiválon vetítették. A Virágvölgy-et a 4. Magyar Filmszüreten február 8-án, pénteken 19 órakor vetíti a debreceni Apolló mozi. A vetítést közönségtalálkozó követi az alkotókkal. A vasárnapig (február 10-ig) tartó Filmszüret műsoráról itt lehet tájékozódni. 

Forrás: ELF Pictures