A túrázók talán nem is tudják, hogy a tölgyek mennyi állatnak biztosítanak élőhelyet. Törzse és ágai otthont nyújtanak mókusoknak, madaraknak és bogaraknak, gyökereinél egerek és gombák húzzák meg magukat. Termése élelmet biztosít, a körülötte lévő avar fekvőhelyet ad az arra járó vaddisznóknak, sünöknek és rókáknak.

A fa számos állatnak a túlélést jelenti, lombja védelmet nyújt a zord időjárás és a ragadozók elől. A tölgy óv és ad, így válik az erdő – és A tölgy című film – központi alakjává. Ez a gyönyörű és akciódús természetfilm több évszakon át követi egy magányos óriás életét, és emlékeztet minket a természet csodáira. Betekintést nyerünk egy tölgyfa mindennapjaiba, hihetetlen felvételeken testközelből ismerjük meg azt a színes élővilágot, amit a turistaútról nem látunk.  

 

Mi lehet klasszabb annál, mint hogy egy ilyen film megnézésével még a környezetünkért is tettünk valamit?! Aki szeretne személyesen is részt venni az erdőtelepítésben, az most ott lehet faültetésnél:

Harminc fő lelkes és vállalkozó szellemű filmrajongót várnak a március 7-i tölgyfaültetésre, amely egy kora délutánig tartó közös program az Ócsai Tájvédelmi Körzetben.

Helyszín: Ócsai Tájvédelmi Körzet (35 km-re Budapesttől)
Időpont: 2023. 03.07. (kedd) 10.00-14:00 óra

A FAÜLTETÉSRE ITT TUDSZ REGISZTRÁLNI  

Forrás: Mozinet