A forgatókönyv börzét 2008 decemberében rendezték meg először a Fade In Script Consulting munkatársai azzal a céllal, hogy a tehetséges fiatalok bemutatkozhassanak terveikkel a jó történetekre vágyó rendezők és producerek előtt. Idén is a szabad jogokkal rendelkező, történetükkel nemzetközi szinten is helytálló szerzők magyar nyelvű, egész estés filmforgatókönyv terveit várták a megmérettetésre. Az előző évi hetven pályázóhoz képest idén kevesebb, ötven filmterv érkezett, színvonaluk pedig nem érte el az első börze anyagáét – summázta a pályázatra érkezett forgatókönyveket Krigler Gábor, a Fade In Script Consulting munkatársa.

 

fadein3

Molnár Péter ingyen tanulhat


A hat szerző – Fazekas Máté, Illés László, Kis-Szabó Márk, Molnár Péter, Mozsik Imre, Puzsér Róbert-Farkas Attila Márton – rövid prezentációját, illetve az azok kapcsán felmerülő kérdések megvitatását követően a négytagú zsűri Fazekas Máténak adta át a FilmJUS Egyesület által felajánlott 500.000 forintos pénzjutalommal járó díjat A százados című forgatókönyvéért. A különdíjat Molnár Péter Szerelmesek című munkájáért kapta, ő a CEU felajánlásából térítésmentesen végezheti el az egyetemen a forgatókönyvírás művészete című kurzust.

 

_mg_2685_

Fazekas Máté nyerte a Filmjus-díjat


A börzéhez kapcsolódóan bemutatkozott a FICTION SCIENCE LABOR, melynek tagjai az SZFE eddigi második, tavaly végzett forgatókönyvíró-dramaturg osztályából kerülnek ki. A tagok: Akar Péter, Bárány Márton, Horváth Gábor, Németh Anita, Soós Panna, Selmeczi Nóra, Széphelyi Júlia, Szőcs Petra és Zomborácz Virág. A LABOR első, Dekameron 2007 című rövidfilm-összeállítása 2007-ben készült, és azért hozták létre a közösséget, hogy közösen dolgozzanak jövőbeli projekteken, örömmel vállalnak tehát forgatókönyvírói feladatokat nagy- és kisjátékfilmekben, reklámfilmekben.

 

fadein1

Bevetésre kész a FICTION SCIENCE LABOR


További információ a Magyar Forgatókönyv Börzéről

2010. február 4.

(Forrás: Szemle Távirati Iroda)