Az emberi érintésről szóló film független produkcióként valósult meg a veszprémi Szeretfilm Stúdió gyártásában, koprodukcióban a Greenbox és az Origo Filmstúdiókkal. A filmet a közvetett állami támogatás mellett magánszemélyek, cégek, szervezetek szponzorálták, producerei Turós-Máté Kinga, Somlai Dávid, Ruzsinszki Ádám és Buvári Tamás.  

A másik érintése főszereplői Orbán Levente (Kojot, Saul fia), Trokán Anna (Szeretföld, Magdolna), Cservák Zoltán (Saul fia), a mellékszerepekben Trill Zsolt, Danis Lídia, Kálid Artúr, Nagy Katica, Egyed Attila, Epres Attila látható.  

Operatőre Tóth Zsolt, vágója Nemes Tímea voltak, az előzetes Balogh Krisztina vágó munkája. 

 

 

A film két jelölést kapott a Magyar Mozgókép Díjra:
Erdélyi Gábor – legjobb hangmester
Barabás Lőrinc – legjobb zeneszerző  

"A film egy olyan disztopikus világban játszódik, ahol egy ismeretlen vírus képtelenné teszi az embereket arra, hogy megérintsék egymást. A főszereplők egy anya, egy apa és a fiúk, akik közösen keresik a kiutat ebben a sajátos roadmovie-ban. A történet jelene télen, Európa legnagyobb tavánál játszódik, ahol a táj jeges és hideg, és csak a visszaemlékezésekkor találjuk magunkat a meleg nyárban. Amikor még minden rendben lévőnek látszott. Egy film az emberi érintésről, illetve annak hiányáról." – áll a produkció közleményében.

A korábban tévé- és rövidfilmekkel jelentkező Buvári Tamás a 2017-es Szeretföld, valamint a 2020-ban bemutatott Magdolna című munkája után forgatta le a mostani, eredetileg #tüneményesutazás munkacímű játékfilmjét. A forgatás 2021 februárjában kezdődött és decemberben fejeződött be. A hazai szeptemberi moziforgalmazást megelőzően román és lengyel filmfesztiválokon vesz részt A Másik érintése.   

Forrás: Szeretfilm