A nevezési határidő 2024. március 1., a versenyprogramot május 1-én hirdetik ki, a vetítési kópiákat pedig június 1-ig várják majd. (Ettől az évtől kezdve a kiválasztott filmekhez DCP és h.264 formátumban is kérni fogja a fesztivál a film másolatát.)  

A fesztiválra a 2022. január 1. után készült, 30 percnél rövidebb fikciós, animációs és kísérleti alkotásokkal lehet nevezni az alábbi linken:

NEVEZÉS

Minden egyéb szükséges információ megtalálható a BuSho oldalán.

A BuSho (Budapest Short) Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál gondolata 2004 őszén született, majd alig egy évvel később már sikerrel lezajlott az első rendezvény. A Fesztivál eredetileg a hiánypótlás céljával született meg, hogy az egyre szaporodó rövidfilmes társadalom számára bemutatkozási lehetőséget biztosítson a fővárosban, és hogy a nemzetközi mezőnyben bizonyíthassanak a fiatal alkotók. 

Évről évre európai országok filmes műhelyeinek alkotóit és vezetőit látják vendégül, hogy az alkotó közösségek részére tartalmas együttlétet biztosítsanank, mely az alkotásokon keresztül egymás értékrendszerének, másságának megismerését teszi lehetővé. Az egyéni alkotók programja mellett különböző európai fesztiválok díjnyertes alkotásainak bemutatója illetve az európai fiatal filmesek helyzetét, együttműködési lehetőségeinek hátterét tárgyaló eseményeket is rendeznek.

Forrás: BuSho