A filmek értékes díjakért versenyeznek, amelyeket idén nemzetközi zsűri ítél oda. Tagjai: Detlef Fluch operatőr, vágó, médiapedagógus (Németország), Domonyi Rita dramaturg és Schwechtje Mihály filmrendező. Az elmúlt évekhez hasonlóan a közönség is oszt ki díjakat. 2015-ben is a megszokott három kategóriában lehetett pályázni, a Kicsi a bors, de erős 6-12 éveseknek, az Ifjú titánok12-19 éveseknek, és a Gyerekszem, öregszem azoknak, akik már elmúltak 19, de a filmet még 19 éves koruk előtt készítették.

Mindhárom kategóriában 50.000 forint értékű díjat ítél oda a zsűri, valamint a legjobb animációs film díja és a legjobb fikciós film díja is gazdára talál a különböző életkori kategóriában. Emellett a korábbi évekhez hasonlóan sok-sok különdíjat is kapnak a filmkészítő gyerekek a fesztiválon.

A Gyerekszem Művészeti Egyesület által alapított Macskássy Katalin-díj ebben az évben is a fesztiválon kerül átadásra. A Macskássy Katalin animációs rendezőről elnevezett díjat minden évben az a szakember kapja, aki alkotó-nevelő filmes projektet hoz létre gyerekekkel.

A rendezvény ingyenes és nyitott, de a pénteki konferenciára és a vetítésekre előzetes helyfoglalás ajánlott a kidseye.entry@gmail.com email címen.