A Bánovits Vivianne főszereplésével készült, egy helyszínen játszódó misztikus thriller a természetfeletti jelenésekről szól, ezeken keresztül pedig egy súlyos, közvetlenül vagy közvetve mindannyiunkat érintő kérdésre reflektál. A műfaji elemeknek hála a film egy nehéz témát dolgoz fel izgalmas, befogadható formában.

 

 

A műfaji megközelítés ritkaságnak számít a magyar filmben, Répási Zsolt ezen a tendencián is szeretett volna változtatni új rendezésével: „Szívem vágya, hogy a húsz-harminc évvel ezelőtti 'mind-blowing' thriller műfaját visszahozzam a köztudatba, hisz elképesztően kikopott a mai filmes fősodorból. Szeretném feleleveníteni és újra adaptálni azokat a filmes alapokat, amelyeken az enyém és az előttem lévő generáció felnőtt. Újra a suspense-re, az atmoszférára és a gondolkodásra akarom helyezni a hangsúlyt.” – árulta el a rendező.  

A Deeplightot a világ minden táján, többek között Tokióban, Londonban, New Yorkban és Berlinben is vetítették már fesztiválokon, eddig 26 elismerést szerzett különböző kategóriákban: Bánovits Vivianne alakítása mellett a nemzetközi zsűrik többször díjazták a film rendezését, az operatőri munkát és a vágást is.  

A magyar közönség legutóbb a Malter Filmfesztiválon láthatta a filmet, amelyet azóta az alkotók újra elérhetővé tettek online is.