A vetítésekre a belépés díjtalan, regisztrálni a mozi honlapján lehet. A Kecskemétfilm és a Cinema MOM együttműködésében megvalósuló ingyenes vetítéssorozattal a díjazott alkotók mellett Mikulás Ferenc előtt is tisztelegnek, aki a Pannónia Filmstúdió kecskeméti műtermének 1971-es alapítása óta, fél évszázadon át irányította a világhírűvé vált animációs műhely munkáját - olvasható a közleményben.

Az összeállításban szerepel Alexander Gratzer In the Upper Room című alkotása, mely az animációs filmfesztiválon a legjobb forgatókönyv díját nyerte el. Szintén láthatják az érdeklődők Fábián Nikolett Nyugvó köd című rövidfilmjét, amely a legszínvonalasabb képi formanyelv díját kapta.
A Cinema MOM moziban levetítik Palotás Adél Fények című filmjét, mely a legjobb diákfilmnek járó elismerést kapta, és Szucher Ágnes Szerelem a korona idején című alkotását, amely diákfilmes különdíjban részesült.

Szerepel a válogatásban Egely Katalin Canticuénticos - Para saber que Te quiero című alkotása, amely a legjobb alkalmazott animáció díját nyerte el, valamint a kategória különdíjasa, Fillér Máté Tót Endre: Miért festek című rövidfilmje.

Nyugvó köd

Láthatja a közönség a legjobb magyar televíziós sorozat Bálint Ágnes-díját elnyerő munkát, Buzási Gyopár Orsolya Szerintemezazegész: Szorít a ház című alkotását, valamint Glaser Kati Városi legendák: Zongorizmus című művét, amely a kategória különdíjában részesült.

A vetítéssorozatban szerepel Mira Zénó Fox Tossing című alkotása, mely a Magyar Filmkritikusok díját kapta, valamint Hegyi Olivér A szív kertje című filmje, mely a legjobb rövidfilmnek járó díjat és a Magyar Filmkritikusok különdíját is elnyerte.

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával megvalósuló Best of KAFF vetítésekre a belépés díjtalan, helyre szóló regisztrációs jegyek online foglalhatók a Cinema MOM honlapján vagy a helyszínen.

Az alkotásokat történetük és képi világuk miatt elsősorban felnőtt nézőknek ajánlják.

Forrás: MTI / Címlapkép: A szív kertje