A mozik ismét egy-egy tematika köré csoportosították a választékukat. A Művészben „Rendezők éjjele” címszóval egyebek mellett Roman Polanski, Wim Wenders és Lynne Remsey új filmje az országos premier előtt látható, de Tarantino első sikere is visszatér a moziba. Ezek mellett bizonyára sokakat vonz majd a Ghost Story és a Kutyák szigete is.

Wes Anderson: Kutyák szigete

A Puskinban „Fókuszban az igaz történetek”, ilyenformán megnézhetjük például a legutóbbi Oscar-nyertesek közül az Én, Tonyát és A legsötétebb órát, de lesz – szintén premier előtt – a Vissza a gyökerekhez és az Egy burka, egy nadrág című vígjáték is. A Toldi olyan „Veszélyes szerelmek” történeteit vonultatja fel, mint a Szicíliai kísértettörténet vagy az Így csajozz egy földönkívülivel. Ide is jutottak premier előtti vetítések, például a Merülés a szerelembe, valamint A naplemente ragyogása.

John Cameron Mitchell: Így csajozz egy földönkívülivel

A Kino Cafe „Nők – szerepek” válogatásában található a Lady Bird, az anyám!, az Arcélek, útszélek és Ridley Scott már-már klasszikusnak számító műve, a Thelma és Louise. A Tabán pedig a hazai alkotásokra koncentrál, hiszen mind „Szeretjük a magyar filmeket”, így aztán lesz Genezis, Lajkó – Cigány az űrben és az Aurora Borealis – Északi fény sem maradhat ki.

Artmozik éjszakája

2018.5.11.

Teljes program itt.

A karszalagok kizárólag személyesen a részt vevő mozik pénztáraiban kaphatók 3500 Ft-os egységáron. 

Forrás: Budapest Film