Magyar sikerrel zárult péntek este a 6. alkalommal megrendezett CinÉast filmfesztivál Luxemburgban. Bodzsár Márk első játékfilmje, az Isteni műszak nyerte a fesztivál nemzetközi zsűrijének különdíját. Az Isteni műszakot a forgatókönyvíró-rendező a hét elején személyesen mutatta be a luxemburgi filmfesztivál közönségének.

Az Ötvös András, Rába Roland, Keresztes Tamás, Zsótér Sándor és Stork Natasa főszereplésével készült filmet október 24-től játsszák a hazai mozik. Kritikánk az Isteni műszakról ITT, a rendezővel készült interjúnk pedig ITT olvasható.

isteni muszak7 szaboadrienn 600

Ötvös András és Keresztes Tamás (fotó: Szabó Adrienn)

Luxemburgban a CinÉast nagydíjat (Grand Prix CinEast 2013) és a közönségdíjat Srdan Golubović Templom a dombon című alkotása kapta. A zsűri elnöke, Donato Rotunno a szerb filmről szólva azt mondta, hogy egy „nagyon emberi történet” kapta az elismerést, amely úgy érint nagyon fontos erkölcsi kérdéseket, hogy közben nem válik didaktikussá.

A szerb rendezővel, Srdan Golubović-csal a miskolci Jameson CineFest Filmfesztiválon beszélgettünk háborúról és megbocsátásról, az interjú IDE kattintva olvasható.