Milyenek voltak azok az emberek, akik eldöntötték, hogy ki lesz Erdély fejedelme? Milyen szándék vezérelte őket? Milyen belső konfliktusokkal kellett megküzdeniük? A Tündérkert traileréből kiderül, hogy ebben a történetben az emberi kapcsolatok, viszonyrendszerek és érzelmek bonyolult hálóján lesz a hangsúly.  

Egy olyan történelmi korban járunk, amikor a kísértéseknek nehezen állt ellen az ember, és elég volt egy pillanat, hogy a barátból ellenség váljon. Mindenki csak magában bízhatott – és néha már magában sem. Az egyik oldalon ott áll Báthory Gábor, a Sárkány, vagyis a szenvedély, a nagyravágyás, a nagy ötletek, az indulatok és a konfliktusok harcosa. Vele szemben a Hattyú, vagyis a higgadt, művelt Bethlen Gábor, aki elvei és személyisége mentén dönt, legyen szó szerelemről vagy politikai állásfoglalásról. De vajon ki az igaz vezető? 

 

 

A Tündérkertnek elengedhetetlen érdeme, hogy bemutatja Magyarország és Erdély közös múltját, bemutatja, hogy a döntések ismétlik önmagukat, hogy mindaz, ami itt történik, milyen nagyon meghatározó Közép-Európa és a Kárpát-medence örökös élettörténetében” – mondta el Helmeczy Dorottya, a Tündérkert producere. „Megérteti velünk, hogy a hatalom, az ambíció, vagy egy országok közötti konfliktus nem feltétlenül politikai akarat, hanem egyéni törekvésekből, személyes kapcsolatrendszerekből, akár szerelmekből, házasságokból vagy a helyzet adta emberi viszonyokból épül fel. A Tündérkert nem más, mint egy nagyon fájdalmas mese a hatalomról és az azt kísérő szerelemről” – összegezte a producer.  

A karakterközpontú történetet az érzelmekre, az emberi kapcsolatokra, a politikai és a személyes cselszövésekre helyezi a hangsúlyt. A sorozatban Báthory Gábor szerepét Katona Péter Dániel, Bethlen Gábort Bokor Barna játssza. A Tündérkert női karaktereit Szamosi Zsófia, Szőke Abigél, Dobos Evelin, Gáspár Kata, Balsai Móni és Parti Nóra alakítják, mellettük főbb szerepekben Kálloy Molnár Péter, Rajkai Zoltán, Pataki Ferenc, Pál D. Attila, Dimény Levente és Németh B. Kristóf látható. A 8 részes sorozatot Madarász Isti rendezte, a vezető operatőr Garai Gábor. A produkciót Helmeczy Dorottya és Kálomista Gábor producerek jegyzik.  

A Tündérkert a Nemzeti Filmintézet 2,149 milliárd forintos támogatásával, a Megafilm Service és a MTVA koprodukciójában készült.  

Forrás: Megafilm