Gerő Marcell dokumentumfilmjét, a Káin gyermekeit nagy várakozások előzik meg itthon, hiszen a nemzetközi porondon már bizonyított: részt vett a világ egyik legrangosabb A-kategóriás filmes szemléjén, a 62. San Sebastian-i Filmfesztiválon, valamint számos egyéb neves szakmai rendezvényen a világ minden táján.

Az HBO-n november 27-én debütáló dokumetumfilm Monory Mész András 1985-ben Magyarországon készült Bebukottak című dokumentumfilmjét tekinti kiindulópontnak: a Bebukottak hat gyilkosságért elítélt tizenévest mutat be Tökölön, Magyarország egyik legkeményebb börtönének falain belül. A Káin gyermekei a fiatalkorúak bebörtönzésének életükre gyakorolt hatásait kutatja: a Bebukottak három szereplőjének életét mutatja be 30 évvel a büntetésük megkezdése után.

kain kicsi

Jelenet a filmből

A Káin gyermekeinek hazai díszbemutatójára tegnap este került sor az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol megjelentek a dokumentumfilmes szakma és a sajtó jeles képviselői, valamint a Káin gyermekeinek és a Bebukottaknak az alkotói is. A vetítés előtt Monory Mész András, a Bebukottak rendezője és az est tiszteletbeli házigazdája köszöntötte a résztvevőket, majd az HBO Europe saját gyártású dokumetumfilmjeiért felelős producere, Hanka Kastelicova mondott pár szót az alkotókkal való sikeres együttműködésről, a film rendezője, Gerő Marcell pedig röviden ismertette a film háttértörténetét. A vetítést követően a közönség vastapssal köszöntötte a Káin gyermekei színpadra lépő alkotóit, valamint a Bebukottak jelenlévő stábját is.

A hazai közönség elsőként az HBO csatornáján, valamint az HBO GO-n láthatja a filmet november 27-én, jövő hét csütörtökön 23:00 órai kezdettel.

A Káin gyermekei várhatóan jövő év elején kerül a hazai mozikba.