A közelmúlt történelmének egyik legemblematikusabb falbontása, a berlini fal ledöntése szolgáltatott apropót a kérdés feltévésére, miért épültek és épülnek a mai napig is szomszédokat, népeket, kultúrákat elválasztó falak. A kérdést a Mediawave kiemelt témaként jeleníti meg a filmes programban, de keresni - építeni és bontani - fogja más művészeti produkciók, közösségi akciók és performance-ok formájában is a rendezvényen - közölték a szervezők.

A 25. alkalomra kettéosztják a komáromi Monostori erőd Dunai bástyájának udvarát, azaz lesz Kelet- és Nyugat-Mediawave más-más hangulatú programmal. A határt csak útlevéllel lehet átlépni, és már a belépésnél dönteni kell, ki milyen útlevelet vásárol belépőként - olvasható a közleményben.

Folytatódik a tavaly sikerrel elindított online filmfesztivál is, az előző évivel megegyező Úton tematikával. Ugyanazzal a nevezési lappal lehet a klasszikus és az online filmfesztiválra is jelentkezni, egy filmmel akár mindkét szekcióba is 2015. január 10-ig.

Az Úton kategóriába nevezett filmeket előzsűri szelektálja várhatóan 2015 január végéig. A programba beválogatott filmek a Mediawave honlapján is láthatóak lesznek 2015. március 1. és április 28. között. A nézők március 31-ig különböző kategóriákban szavazhatnak majd.
A 25. Mediawave Film és Zenei Együttlétet április 28. és május 2. között rendezik Komáromban, a Monostori erődben. További információk a Mediawave honlapján olvashatók.

(Forrás: MTI)