A versenybe került filmeket a 2022 őszén a Cinemira TEEN fesztiválon mutatják be, nagyvásznon, neves szakmai zsűri előtt. A videóversenyre maximum 1,5 perces filmekkel lehet nevezni, az alábbi HÁROM kategóriában:

1. 2032 - Milyen lesz a Te életed, a bolygónk élete? (Forgass egy izgalmas rövidfilmet a jövőről)  

2. Múlt-jelen-jövő: 90 évnyi LEGO játék (A jubileum évében markold fel LEGO kockáidat, minifiguráidat és forgass egy menő LEGO filmet)  

3. Yettel-Bookline - Betűből képkocka - könyv adaptáció, könyvtrailer (Indítsátok egy szuper könyvvel a nyarat, majd alkossatok kreatív videót az abból szerzett élményeitekről)    

Bármilyen műfajban alkothattok, kisjátékfilm, trailer, videóklip, dokumentumfilm, videóklip. Filmjeitek legyenek egyediek, személyesek, tegyétek bele gondolataitokat, érzéseiteket. Egyénileg vagy csapatban is nevezhettek alkotásokat. A könyv szabadon választható, de a Bookline figyelmedbe ajánlja ezeket az adaptálásra érdemes ifjúsági könyveket.  

JELENTKEZÉS  

Töltsd fel egy privát linkre vagy Google Drive-ra a filmed! Küldd el a következő címre: cinemiravideoverseny@gmail.com

A tárgyba írd be, hogy melyik témában nevezed a filmed.

Beküldési határidő: 2022. szeptember 18.  

A filmeket neves szakmai zsűri értékeli:

  • Hollósi Jázmin - online taratalomgyártó, MOME média dizájn hallgató
  • Lampert Benedek - fotográfus
  • Magyarósi Éva - animációs filmrendező
  • Szirmai Gergely - videóblogger, filmkritikus
  • Puskás Peti - énekes, színész, televíziós személyiség  

DÍJAK  

Samsung Galaxy Tab S6 Lite táblagép (Yettel felajánlás)
Samsung Galaxy A52-es telefon (Yettel felajánlás)
1 év Mobilnet mobilrouterrel (Yettel felajánlás)
Egy igazi reklámfilm forgatáson való részvétel
LEGO készletek: Az Őrzők hajója és Baby Yoda
VIP Cinemira workshop - filmprojekt mentorálás
Bookline könyvcsomagok  

SZABÁLYZAT  

Egy pályázó - a kategóriának megfelelő tartalmú videóval - több kategóriában is indulhat. Egy pályázó egy adott kategóriában maximum 3 videóval indulhat/videóban vállalhat szerepet. Határidőn túl beérkezett pályamunkákat nem tudunk elfogadni.

A beérkezett pályaműveket a szakmai zsűri bírálja el, objektív és szubjektív szempontok szerint. A zsűri döntése az eredményhirdetés pillanatától végleges és nem változtatható.

Minden nevezett film alkotója a nevezéssel kijelenti, hogy a filmben szereplők személyiségi jogai nem sérülnek, csak olyan személy jelenik meg az alkotásban szereplőként vagy alkotóként, aki vállalta ezt, és ehhez tevőlegesen hozzájárult. Minden ehhez kapcsolódó jogi kérdés az alkotás nevezőjét érinti. A nevezéssel a nevező elfogadja, hogy az alkotása a Cinemira Teen fesztiválon vetítésre kerül, emellett hozzájárul, hogy a szervezők, illetve a videóverseny hivatalos partnerei online felületeiken időbeli és térbeli korlátozás nélkül terjesszék azt.