A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál és a Helpi Ifjúsági Iroda közös szervezésében megvalósuló mustrára 2015. június 8­-ig lehet nevezni a filmeket melyeket a kecskeméti Tudomány és Technika Házában 2015. június 25-27-ig tekinthetnek meg az érdeklődők.

A fesztivál szakmai támogatója a Daazo.com rövidfilmes portál, ahol a filmnevezés is zajlik. A nevezett alkotásokat háromtagú szakmai zsűri bírálja, az általuk legjobbnak ítélt 3 alkotás díjazásban részesül. A zsűri tagjai: Deák Dániel, a Daazo rövidfilmes portál alapítója, ügyvezetője, Traub Viktória, animációsfilm-­rendező és Fritz Zoltán, az Umbrella kreatív műhely művészeti vezetője, a Magyar Képregényszövetség tagja.

A fesztivál ideje alatt a versenyfilmekre a közönség is szavazhat a Daazo oldalán. A legnépszerűbb alkotás a portál által felajánlott értékes ajándékcsomagban részesül.


FELHÍVÁS:

Filmkészítői végzettség és stúdióháttér nélkül is játszi könnyedséggel fabrikálsz animációs filmet?

Mutasd meg tudásod a szakmának és a közönségnek! Sem tartalmi, sem időbeli korlát nincs. Bárki nevezheti bármilyen technikával készült animációs alkotását a találkozóra. Azonban vallási­, nemi­ és etnikai megkülönböztetésre, illetve erőszakos cselekedetre buzdító filmet a rendezvényen nem vetítünk.

A regisztrációhoz itt töltheted fel a filmed: http://www.daazo.com/contests/szaft-2015/info

A feltöltésnél add meg a munkád adatait (stáblista, szinopszis, készítés ideje), majd küldd el a linket a neveddel együtt a szaftfesztival@gmail.com email címre!

Nevezési határidő: 2015. június 8.