A mackó (The Bear) a főzőműsorok világát súlyos tragédiákkal és éjfekete humorral vegyíti, lehengerelve a nézőket és kritikusokat. Az első évadban Carmy, a fiatal séf a fine dining világából egy chicagói szendvicsbárba katapultál, miután testvére öngyilkos lett.

Carmy számára újdonságot jelent a kis családi üzlet vezetése, a nagyszájú staff és a rokoni feszültségek, a második évadban pedig a koszos kis éttermet megpróbálják új szintre hozni, miközben persze korábbi önmagával is muszáj leszámolnia – nem csupán Carmy-nak, de a munkatársaknak is. Mint a sorozatból kiderül, egy étterem üzemeltetésénél csak egy dolog nehezebb: újat nyitni, a csapat pedig egyszerre küzd a bürokráciával, a menütervezés kreatív agóniájával és a vendéglátás adta hétköznapi kihívásokkal. A mackóról korábban itt írtunk.

Az első évad 2022 júniusában jelent meg, és 13 Emmy-díjra jelölték, a második évadot idén nyáron mutatták be, a hazai nézők a Disney+-on érhetik el. A sorozat kreátora Christopher Storer, Jeremy Allen White (Carmy) főszereplésével és többek között Ebon Moss-Bachrach, Ayo Edebiri, Abby Elliott, Lionel Boyce és Liza Colón-Zayas, Matty Matheson, Oliver Platt és Jamie Lee Curtis közreműködésével készült. 

Az FX / Hulu sorozatának új évada 2024-ben érkezik.

Forrás: Deadline