Az Eufória harmadik évadának gyártása hivatalosan is megkezdődhet – adta hírül a Variety. A gyártó HBO megerősítette, hogy az összes fontos szereplő, így természetesen Zendaya is visszatér, mellette pedig Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Hunter Schafer, Storm Reid, Alexa Demie és Eric Dane is szerepelnek majd a kritikus- és közönségkedvenc sorozat új epizódjaiban. Fájó hiány lesz azonban a 2023 júliusában elhunyt Angus Cloud, aki Fezco szerepében remekelt a korábbi évadokban.

Rév Marcell és Sam Levinson az Eufória különkiadásának forgatásán (fotó: ARRI Rental Group Facebook-oldala)

2022 óta nem készült folytatás, a harmadik évad többek között a színészek és írók tavalyi sztrájkja miatt késik ennyit. A produkció dolgát azonban más tényezők is nehezítik: a főszereplők befutottak és sok más projektet is elvállaltak, ami egyeztetési nehézségekhez vezetett. Szintén bonyolította a helyzetet a showrunner-rendező Sam Levinson, aki az új évadot teljes egészében maga szerette volna írni.

A Variety értesülései szerint Levinson még tavaly év végén megkereste az HBO-t a harmadik évad ötletével, amibe egy öt éves időugrást képzelt el, valamint egy magánnyomozós szálat a főszereplő Rue kapcsán. A gyártó úgy döntött, addig szünetelteti a munkálatokat, amíg nem sikerül az új koncepciót valamennyire az előző két évad kreatív irányaihoz igazítani.


Zendaya és Hunter Schafer

Az HBO executive producere, Francesca Orsi nyilatkozata alapján úgy tűnik, sikerült elsimítani a kreatív nézeteltéréseket. "Nagyon izgatott vagyok, hogy januárban újra foroghat az Eufória. Örömteli a Sammel és a hihetetlen szereplőgárdával folytatott együttműködésünk" – lelkesedik a szakember, aki az HBO programming részlegének alelnöke és a cég dráma sorozatok és filmek gyártásáért felelős részleg vezetője.

Rajta kívül Zendaya és Sam Levinson is kapnak executive produceri kreditet, a produceri gárdában pedig szinte csak visszatérő neveket találunk, például Ravi Nandan, Will Greenfield és Ashley Levinson is dolgozni fognak a harmadik évadon.

Az Eufória eddig 25 Emmy-jelölést gyűjtött, amik közül kilencet váltott díjra, egyet Rév Marcell operatőr révén 2022-ben.

 

A sorozat korábbi évadai elérhetők a MAX kínálatában.