A Szánsájn 2018 fesztiválon idén is málnaszörp és fröccs kíséretében mozizhat a közönség. A korábban elmulasztott filmeket mindenkinek alkalma lesz mozivásznon pótolni: több, mint három héten át a Cirko Film elmúlt években bemutatott filmjeit vetítik majd, naponta három alkotás kerül újra műsorra.

A fesztivál első hétvégéjén premier előtt lesz látható Halász Glória Három tánc című egészestés magyar dokumentumfilmje, amely a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balettet tanuló diákjainak három generációján keresztül mutatja be az iskolába kerüléstől a balettművésszé válásig vezető utat. A személyes hangvételű és játékfilmes képi világú, táncfilmes betétekkel színesített alkotás megörökíti a diákok hétköznapjait és életük sorsfordító pillanatait, az iskolai órák mellett betekintést ad az egymással és a mestereikkel való kapcsolatukba, a versenyek, vizsgák és próbatáncok megpróbáltatásaiba.

Halász Glória: Három tánc

Az előadások között lesznek európai vígjátékok (Csak a szerelem számít, Kaotikus karácsony, Szerelmes SMS, Szerelem tesztelve), amerikai független filmek (Paterson, Creative Control), Berlinben, Cannes-ban és Velencében díjazott alkotások (Lavina, 45 év, Ez csak a világ vége, Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről), dokumentumfilmek (Róma körül, Haneke, a rendező), történelmi és társadalmi drámák (Volt egyszer egy Németország, Foxtrott, Mennyit ér egy ember, Az ígéret földje), illetve magyar filmek (VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, Három tánc) és művészi igényű animációk (A messzi észak, Have a nice day, Szél támad, Teheráni tabuk) is.

A jegyár a fesztivál minden vetítésére egységesen 1600 forint lesz, hétfőn és kedden a kedvezményes, 1100 forintos jegyár érvényes. A megváltott jegy mellé ingyen jár a málnaszörp vagy fröccs. Az előadásokra a Cirko-Gejzír bérletei is érvényesek. Egyéb kedvezmények nem érvényesíthetők.

A Szánsájn fesztivál részletes programja a Cirko-Gejzír honlapján található.

Forrás: Cirko Film