Budapesten és környékén kezdik forgatni júniusban Nemes Jeles László harmadik nagyjátékfilmjét – számolt be róla a Deadline. Az Árva forgalmazási jogait nemzetközi szinten két nagynevű cég, a francia Charades és a lengyel New Europe Film Sales fogja értékesíteni, akik Nemes új alkotásának kedvéért lépnek első alkalommal partnerségre, és a cannes-i filmvásáron kezdik majd árulni a filmet.

Az Árva 1957 tavaszán játszódik Budapesten, ahol az emberek alig tértek magukhoz az 1956-os harcok óta. Andor, a 12 éves kisfiú, akit anyja egyedül nevel, azzal a reménnyel nőtt fel, hogy a háborúban eltűnt édesapja egyszer majd visszatér. Egy nap megjelenik egy férfi, aki azt állítja, hogy ő Andor apja, de a fiú nem hajlandó apjának tekinteni az idegent, aki beköltözik hozzájuk. Miközben az anya és fia közötti szakadék egyre mélyül, a fiú elhatározza, hogy bármi áron, de megmenti családját a férfitől.

Az Árva forgatókönyvét Nemes Jeles László és Clara Royer írta, producere Kemény Ildikó és Szále Ferenc, operatőre Erdély Mátyás, jelmeztervezője Flesch Andrea, hangmestere Zányi Tamás, vágója Politzer Péter, casting directora Zabezsinszkij Éva. A film a Nemzeti Filmintézet, valamint a Brit Filmintézet (BFI) támogatásával készül, a Pioneer Pictures a brit (Good Chaos), francia (Agat Films) és német (Pallas Film) partnerekkel dolgozik rajta együtt.

Forrás: Deadline /Címlapkép: Nemes Jeles László / Forrás: Facebook/Nemes Jeles László