Novák Erik új filmje, az idei Titanicon debütált Fekete leves június 5-étől érkezik a magyar mozikba. A film igazi közösségi alkotás: egyrészt a hazai gyakorlatban eddig ismeretlen, úgynevezett crew-funding finanszírozásban készült (azaz a 100 milliós költségvetésű produkcióban a befektetett 2 millió forint készpénz felett 98 millió forintnyi értéket képvisel a szereplők és a stáb befektetett ideje és munkája), másrészt a kritikusi és nézői visszajelzéseket figyelembe véve, újravágva, az első változathoz képest 20 perccel feszesebb akció-vígjátékot láthat a közönség.

A Fekete leves alapötlete "a klasszikus heist filmek vonalát követi: van egy rakás szerencsétlen, esetünkben négy elmegyógyintézeti ápolt – közülük például az egyik tolókocsis (Nagy Zsolt), a másik meg öt perc után elfelejt mindent (Szabó Simon) –, akik megcsinálják a nagy bulit. Egy pókeradósságba keveredett DJ (Perjés Zoltán) megbízásából kirabolnak egy pénzszállító autót, a probléma csak az, hogy a 300 millió egy nehézsúlyú maffiafőnök (Vágvölgyi B. András) tulajdona, aki rögtön az amatőr rablók nyomába ereszti a kopóit. A szálak természetesen egy idő után összeérnek, és a szokásos csavar sem marad el" - írtuk korábban a filmről (kritikánk róla ITT olvasható).

A Fekete leves nemcsak közönségfilm, de közösségi alkotás is abban az értelemben, hogy az első vetítésekhez képest ez egy újravágott verzió lesz. „A Titanicos vetítések után kérdőíveket osztottunk ki a nézőknek a filmmel kapcsolatban, valamint komolyan vettük a filmkritikusok véleményét is, így a hivatalos forgalmazásba már egy feszesebb, 20 perccel rövidebb, így 93 perces mozi kerül majd” –mondta Kresmery Dániel producer.