Befejeződött Novák Erik legújabb filmjének, a Fekete levesnek a forgatása. A fekete humorral fűszerezett akció-thriller bemutatója 2014 késő tavaszára várható.

A film közösségi finanszírozásban készül, minden résztvevője gázsi nélkül, munkájával, tehetségével, idejével és energiájával vett részt a film létrehozásában, és ezáltal tulajdonossá is vált benne.

A Fekete leves tíz nap alatt forgott Budapesten két kamerával, az operatőrök Dobóczy Balázs és Simon Tamás voltak. A főbb szerepekben Nagy Zsolt, Szabó Simon, Máté Gábor és Fátyol Hermina tűnik fel, valamint megjelennek olyan szereplők is, mint Vágvölgyi B. András író, rendező, Herczeg Zoltán divattervező vagy Perjés Zoltán dj. A lemezlovas a film soundtrackjét is jegyzi, a zenei világ kialakításában más zenekarok is közreműködnek.

A történet egy pénzrablásról szól, főszereplője egy adósságba keveredett lemezlovas. A film párbeszédei improvizáción alapultak.

A Fekete leves producerei Kresméry Dániel és Darvas Csanád voltak, a film a Krez Film gyártásában készül, a ZLS Productions és a Sysplex együttműködésével. További gyártópartner a Raindance Budapest.

(Forrás: MTI)