Több mint 400 ruhadarab közül válogathatnak a Bonhams aukciósház eseményén a filmes relikviák gyűjtői. A kikiáltásra kerülő öltözékek között van az a köpeny, amelyet Sir Alec Guinnes viselt a Csillagok háborújában, ő alakította Obi-Wan Kenobit, Luke Skywalker mentorát. A ruhadarabért 50-60 ezer fontot szeretnének elkönyvelni.

Vételre kínálják azt a fekete öltönyt is, amely Sean Connery-n volt látható az 1965-ös James Bond-filmben, a Thinderballban. A ruhát 30-40 ezer fontra becsülik.

Benne van az Erő?!
A szervezők azt remélik, hogy az esemény hasonlóan sikeres lesz egy tavaly decemberi árveréshez, ahol Audrey Hepburne koktélruhája kelt el rekordösszegért. Christie aukciósház szervezésében 467 200 fontért kelt el Audrey Hepburne híres fekete öltözete, amelyet a Reggeli a Tiffanny-nál című filmben viselt. Az összeget jótékonysági céllal használták fel.

Ezen kívül kalapács alá kerülnek öltözékek a Doctor Who-ból, az Indian Jones-ból, a Titanicból, a Supermanből és a Harry Potterből is.

A ruhákat az Angels the Customiers gyártotta. A cég 1840-ben, még jóval a mozi előtt kezdte meg működését, és a legrégebbi kosztümgyártóként tartják számon a szakmában.