A díjak:

A Jameson nagyjátékfilm szekció Pressburger Imre-díját a Nők férfiak nélkül című film kapta. (Rendezte: Shirin Neshat
társrendező: Shoja Azari) A film szeptembe 30-tól látható a magyar mozikban a Mozinet jóvoltából.  A zsűri nagydíját A gyermekeim apja című film nyerte el. (Rendezte: Mia Hansen-Løve)

cine_lili_500
Horváth Lili köszönetet mond


A kisjáték- és kísérleti film szekció fődíja hazánkban maradt: Horváth Lili rendezése, a Napszúrás nyerte az elismerést: a Tőrőcsik Franciska és Péterfy Bori főszereplésével készült német-magyar film két nő különleges kapcsolatát mutatja be. A filmről bővebben. Interjú a rendezővel.

A dokumentumfilm szekció fődíját a Volt egyszer egy sziget kapta, Briar March rendezése.

cine_kocsis_500
Kocsis Ágnes a kritikusok díjával

A Dargay Attiláról elnevezett, az animációs szekció fődíja Molnár Tündéhez került, Simon vagyok című filmjéért. Simon egy fehér kutya, aki kedvére csavarog a világban, mélységesen idegesítik az emberek, és igazán csak a haverjaival szeret bandázni. Molnár Tünde diplomafilmje egy Dave Eggers novellán alapul (After I Was Thrown in the River and Before I Drowned), ő írta az Ahol a vadak várnak és a Továbbállók forgatókönyvét is.

A kritikusok díját, akárcsak Cannes-ban, Miskolcon is a Pál Adrienn kapta, Kocsis Ágnes rendezése egy túlsúlyos, apatikus ápolónő érzelmi utazását mutatja be. Kritikánk a filmről, interjú a rendezővel a filmről.

cine_simon_500
A Simon vagyok kapta a Dargay Attila díjat


A Nemzetközi Filmklubszövetség díját az iráni Tehroun című film kapta (rendezte: Nader T. Homayoun), a diákzsűri Zöld Holló díja pedig, akárcsak a BuSho-n, a Bulkin I.S. utolsó napjához vándorolt, (rendezte: Alekszej Andrianov)