A Külön falka (angol címe Wild Roots) főszereplője a börtönviselt Tibor, valamint tizenkét éves lánya, az öntörvényű Niki, akik hét éve nem találkoztak. Tibor kidobóként dolgozik éjszakai szórakozóhelyeken, anyagi gondokkal küzd, és vehemens természete miatt állandóan konfliktusba kerül környezetével.

Niki nagyszüleivel él, akik képtelenek kordában tartani a vadóc gyereket. Mikor Niki megtudja, hogy Tibort kiengedték a börtönből, családja tiltása ellenére felkeresi a férfit. A találkozás mindkettőjük életét megváltoztatja.

A film főszereplői Dietz Gusztáv, egykori grappling-küzdősport világbajnok és Horváth Zorka. Mindkettőjüknek ez lesz a mozifilmes bemutatkozása. 

Jelenetfotó a filmből / Forrás: KVIFF

A forgatókönyvet Szántó Fanni és Kis Hajni írta, a producerei Berkes Juli, Zachar Balázs, gyártója a Proton Cinema. A First Cut Lab programban elnyert Works in Progress TRT-díj mellé egy 10.000 eurós jutalom is jár. A zsűri a hivatalos indoklásában a film képi világát és Kis Hajni rendezési stílusát is dícsérte, ahogy a profi és amatőr színészeket instruálja első nagyjátékfilmjében, egy mélyen megindító és érdekes történet születik.

Forrás: KVIFF / Borítókép: Horváth Zorka, Kis Hajni és Dietz Gusztáv a forgatáson