Kikelet (r.: Konkol Máté)

Még a legnehezebb időszakban is ott a fény az alagút végén, állítja Konkol Máté a Metropolitan Egyetemen készített diplomafilmjében. Károly (Jordán Tamás) frissen megözvegyült férfi, aki lassan hozzászokik a felesége halála utáni monoton mindennapokhoz, de a szomszéd asszonnyal, Klárival (Pogány Judit) való találkozás új színt hoz az életébe. A zárkózott asszony eleinte maga is küzd az érzelmeivel, de idővel mindketten rájönnek, hogy együtt talán mégis jobb, mint külön.

Répa (r.: Lengyel Balázs)

Lengyel Balázs savanyúan komikus kisfilmjében a természetnek akad némi segítsége a változáshoz. Nincstelen főhősünk (Trill Zsolt) a határban, egy elszáradt kukoricamező szélén különös terményt vesz észre kikandikálni a földből. A szó szoros értelmében gigantikus méretűre nőtt répának talán van némi köze a közeli atomreaktorhoz, de a szegény családapa mégsem hagyhatja veszni a váratlan, több tonnás ajándékot, hiszen kis családja sokáig vígan elélhetne rajta. Ám az aktuális Guiness rekordot messze felülmúló súlyú zöldség mozdíthatatlan, a família még együttes erővel sem tudja kihúzni a földből, nemhogy hazaszállítani. Közben felbukkan egy platós kocsi, rajta pedig az atomerőmű sugárbiztos kezeslábasba bújt szakemberi, akik az egyre erősebben pittyegő geiger müller számlálót követik a répához, de földönfutó hőseinkkel szembesülve hamar megtapasztalják, hogy az éhség mekkora úr.

Frusztráció (r.: Kopasz Milán)

A tavasz sokak számára nem feltétlenül jelenti az azonnali testi-lelki megújulást, a virágzó jókedvet gyakran előzheti meg egy kiadós tavaszi depresszió is. A mindennapok monotonitásával járó frusztrációt sűríti egy ötletes animációs filmbe Kopasz Milán, a MOME Anim diplomás hallgatója is. A főhős a tömegközlekedés dzsungeléből igyekszik minél messzebb elmenekülni, miközben végigveszi azokat az apró gesztusokat, amiktől egész egyszerűen a falra mászik.

Képzeletbeli barátok klubja (r.: Szabó Saci, Hatvani Krisztián)

Wes Anderson, Amélie csodálatos élete, Britney Spears és Leonardo Dicaprio BRAVO magazinos posztere is inspirálhatta Szabó Saci és Hatvani Krisztián elképesztően aranyos diplomamunkáját, ami pár hete végre online is elérhető lett az Indexen. A film főhőse Zsófi (Pertics Villő), a kissé bogaras, de csupaszív lány, aki egyedül lakik édesapjával, a spritiualitástól lüktető családi házban. Valódi barátok hiányában képzeletbeli barátnője Britney (Csúcs Olívia) vállán sírja ki a bánatát, egészen addig míg nem találkozik A Fiúval, Misivel (Farkas Olivér), aki Britney hírének hallatán meghívja őket a Képzeletbeli Barátok Klubjába. Sok különös figura egy színes történetben, a 90-es évek hajnalán.