A szakmai fórumra 14 országból érkezett 24 filmterv kapott meghívást, melyeket a producerek az alkotókkal közösen mutattak be a lehetséges partnereknek. Az ARTE francia-német televízió az európai filmgyártásában kulcsszerepet tölt be, díjával számos szakmai fórumon van jelen évek óta.  

A Friss levegő és Pál Adrienn című játékfilmekkel itthon és külföldön egyaránt ismert forgatókönyvíró-rendező Kocsis Ágnes harmadik mozifilmje egy harmincas éveiben járó nő története lesz, aki gyakorlatilag mindenre allergiás, és ezért teljes elszigeteltségben él. Az zsűri vezetője így indokolta a döntést:

"Nagyon tehetséges filmkészítő, aki a harmadik nagyjátékfilmjére készül. Megérintett a korábbi munkáinak eredetisége, az érzékenysége, ahogy minden művében az emberi magányról mesél, és a témaválasztása miatt is: egy főhős, aki a modern világra allergiás."

Pál Adrienn

A Filmalap gyártás-előkészítési támogatásával jelenleg holland és olasz partnerekkel európai koprodukcióban készülő Éden gyártója a Filmpartners, producere Pataki Ági.

Forrás: Magyar Nemzeti Filmalap / Fotó: Cirko mozi 20. születésnapja